Google Workspace bliver mere intelligent: Kan skrive udkast til mails og tage noter

Med en række nye AI-drevne skrivefunktioner i Google Workspace bliver det fremover lettere at samarbejde og skabe indhold på tværs af Gmail, Docs, Slides, Sheets, Meet og Chat.

Google Workspace er sat i verden for at hjælpe mennesker med at samarbejde, skabe og lære sammen. Med de seneste års fremskridt inden for generativ AI er døren åbnet for en række nye måder at realisere netop dén ambition – i både Gmail, Docs, Slides, Sheets, Meet og Chat. 

Google har netop annonceret en række AI-drevne forbedringer, sådan at programmerne fremover vil kunne hjælpe brugerne med eksempelvis at...: 

  • skrive udkast til e-mails og opsummere lange mailtråde. 
  • brainstorme, korrekturlæse eller omskrive dokumenter. 
  • lave autogenererede billeder, lyd og video til præsentationer. 
  • automatisk tage noter, mens du holder videomøde. 

I første omgang udrulles de nye funktioner til en gruppe testere, der skal sikre, at funktionerne er gennemarbejdede, før samtlige Workspace-brugere får adgang til dem. Det sker i første omgang på engelsk, men med tiden også på andre sprog. 

Docs og Gmail står i første række 

Blanke sider kan give de fleste skriveblokader. Derfor er det netop i Docs og Gmail, at Google først sætter ind med nye AI-drevne værktøjer. 

Uanset om du har brug for hjælp til at skrive en målrettet jobannonce eller en invitation til en børnefødselsdagsfest med pirattema, er der fremover hjælp at hente: Du indtaster blot det emne, du vil skrive om, og med det samme modtager du et tekstudkast, som du kan tage afsæt i. 

Efterfølgende kan du også få hjælp til at forfine og redigere teksten, indtil du er tilfreds. På den måde sparer du både tid og undgår ubehaget ved at stirre på en tom side. 

Nogle gange er udfordringen snarere at finde den rette tone og genre end at sætte det første tegn. Også her kan de nye AI-funktioner komme dig til gavn. Fx kan du bede om at få omskrevet rodede mødenoter til et sammenhængende referat eller få hjælp til at ændre tonen i en e-mail, så den bliver mere formel. 

Det er dig, der bestemmer 

Kunstig intelligens kan gøre dit liv nemmere og overraske dig med skæve input. Men AI kan ikke erstatte ægte menneskelig opfindsomhed, kreativitet og indsigt. Det er derimod et redskab, som kræver vejledning. Derfor er alle Googles AI-produkter underlagt en række principper, der sikrer, at du som bruger har kontrollen og redigeringsretten over de forslag, som Googles AI leverer.