Topkvalitet til lavpris: Mød Pixel 7a
Onsdag løb Googles årlige udviklerkonference I/O af stablen, og i den forbindelse rammer en helt ny Google-telefon hylderne. Pixel 7a er en budgetvenlig telefon til den kvalitetsbevidste forbruger, og den byder blandt andet på et opgraderet kamera og forbedret sikkerhed. Også Pixel Tablet er på vej til Danmark.

Googles Pixel-telefoner er kendte for deres gode kameraer og imødekommende priser. Og med seneste skud på stammen, som blev lanceret onsdag til udviklerkonferencen I/O, bliver konkurrencen nu skærpet på begge parametre.

For den nye Pixel 7a, der er arvtageren til Pixel 6a og Googles bud på en prisvenlig kvalitetstelefon, kommer med opgraderinger på flere fronter. Blandt andet et markant forbedret kamera, nye sikkerhedsforanstaltninger og et mere robust design.

”Hjernen” bag det hele er Googles Tensor G2-chip, som du også finder i premium-modellerne Pixel 7 og Pixel 7 Pro, og som ved hjælp af machine learning sikrer en hurtigere og mere effektiv telefon – nu også til budgetpris.

Det er første gang, at flere af de smarte funktioner kendt fra Googles premium-telefoner kan opleves på en telefon i den noget billigere a-serie. Pixel 7a er fx udstyret med funktioner som ansigtslås, der højner sikkerheden samt 8 GB RAM, en 90Hz-skærm og trådløs opladning.

Fuldt opgraderet kamera

Googles markedsledende kamerasystem er blevet udvidet med flere smarte og forbedrede funktioner i den nye telefon. Takket være Tensor G2-chippen, som understøtter funktionen Super Res Zoom 8x, er brugerne fx sikret skarpe og detaljerige billeder selv over store afstande.

Derudover er kameraet opgraderet med en sensor, der er 72 procent større end sensoren på Pixel 6a, og samtidigt er der tilføjet et helt nyt 13-megapixel ultravidvinkelobjektiv, som gør det muligt at fange endnu mere i ét billede. Tilmed er kameraets mørkelinse dobbelt så hurtig som på Pixel 6a.

Også på videofronten er der mærkbare forbedringer. Fx kan du optage 4K-video med det nye 13-megapixel frontkamera, og samtidig kan du for første gang på en A-serie-model gøre brug af funktionen Long Exposure, der kan fange mere taktile oplevelser som teksturen og viskositeten i et vandfald.

Telefonen kommer også med alle de klassiske Pixel-funktioner, der gør Pixel til Pixel - såsom Magic Eraser, der fjerner forstyrrende elementer fra dine billeder, Photo Unblur, der forbedre slørede billeder, der ikke er perfekte, og Real Tone, der sikrer nøjagtig repræsentation af alle hudtoner.

Mere holdbart design

Pixel 7a er pakket ind i det samme velkendte, skulpturelle design som de dyrere modeller Pixel 7 og 7 Pro. Mellemrammen omkring telefonen er dog blevet forstærket, så den bedre kan klare fald og slag. ”Holdbarhed” har også været et mantra helt ned på materialeplanet, og derfor er aluminiumshylsteret produceret af 100 procent genanvendt aluminium.

Pixel 7a kommer i fire forskellige farver: Charcoal (gråsort), Snow (snehvid), Sea (havblå) og Coral (koralrød). Derudover kan du tilkøbe et ekstra cover designet specifikt til Pixel 7a. Det kommer i fem farver: Charcoal, Snow, Sea, Seafoam og Coral.

Google udvider Pixel-familien med første tablet

En række andre Google-produkter blev også præsenteret på I/O i dag. Blandt andet Googles bud på en tablet, Pixel Tablet, der forener alle Googles bedste produkter til hjemmet med klassiske Pixel-features som fx smarte fotoredigeringsværktøjer og videoopkald.

Den nye tablet kommer med en Charging Speaker Dock, der både holder tabletten opladt, så den ikke ligger død i en skuffe, når du har brug for den, og samtidigt forbedrer lydoplevelsen, når du streamer din yndlingsserie efter fyraften, holder videomøde eller taler med din Google Assistant. Du kan også bruge tabletten til at holde kontrol med dine øvrige smart home-enheder til fx regulering af lys eller temperatur.

Tabletten kommer i farverne Porcelain (råhvid) og Hazel (grågrøn) og med enten 128 eller 256 GB.