Nu bliver det lettere at fjerne intime billeder på Google - og eksplicitte billeder sløres

Google har netop annonceret udrulningen af flere nye, markante privatlivsopdateringer i søgemaskinen. Det gør det endnu nemmere at fjerne personligt indhold og endnu mere sikkert for især yngre mennesker at surfe rundt.

Herunder finder du en kort opsummering af nyhederne, som du også kan læse mere om her.

Eksplicitte billeder sløres


En ny opdatering vil beskytte dig og din familie mod uventet at møde eksplicitte billeder i søgemaskinen. Konkret betyder det, at billeder med eksempelvis seksuelt eller voldeligt indhold nu bliver sløret som standard, når de vises i søgeresultaterne. De fleste vil allerede opleve det være trådt i kraft nu, og det rulles ud globalt i løbet af august. Du kan altid justere indstillingerne og evt. slå funktionen helt fra, når du vil.

Lettere at fjerne intime, personlige billeder


Google har hidtil givet mulighed for at fjerne intime billeder, som er blevet delt uden samtykke. Nu bliver det også muligt at få fjernet intime, personlige billeder, som du ikke længere ønsker skal være synlige i søgemaskinen - også selvom du tidligere har givet samtykke. Hvis du f.eks. uploader eksplicit indhold til et websted og derefter sletter det, kan du anmode om, at det fjernes fra søgeresultaterne, hvis det offentliggøres andre steder.

På vej: Få besked om søgeresultater med personlige oplysninger


Sidste år introducerede Google værktøjet "Results about you" i USA, som hjælper brugere med at fjerne personlige oplysninger, de finder om sig selv online. Der arbejdes nu på at gøre værktøjet tilgængeligt i flere lande, og værktøjet får samtidig en opgradering. Du vil nemlig kunne få direkte besked, når søgeresultater med dine oplysninger popper op, så du endnu nemmere kan få dem fjernet. Dette bliver i første omgang udrullet i USA og kommer senere til Danmark.

"Næsten alle danskere søger på nettet hver eneste dag, så det at have kontrol over den digitale tilstedeværelse er en høj prioritet for mange. Vi arbejder hele tiden med at gøre det let for folk at styre deres onlineoplevelse med værktøjer, der er intuitive og nemme at bruge. De nye opdateringer, som vi lancerer i dag, vil hjælpe brugerne med at bevare kontrollen over deres sikkerhed, personlige oplysninger og privatliv på nettet”, siger Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef for Google i Danmark.