Bard får markant løft: Spiller nu sammen med andre Google-apps og -tjenesterGoogles samtale-AI Bard bliver i dag opgraderet med en forbedret sprogmodel og en række nye features. Blandt andet bedre mulighed for at faktatjekke svar og interagere med relevant information på tværs af apps. Samtidig udrulles flere eksisterende engelsksprogede features til Danmark og på dansk.

Siden lanceringen af Bard i juli har Google arbejdet kontinuerligt på at forbedre den underliggende sprogmodel, PaLM2, med afsæt i feedback fra brugerne.

I dag lancerer Google så en række forbedringer af sprogmodellen og nye features, som skal gøre Bard til en endnu mere hjælpsom, intuitiv og kreativ samtalepartner.

Integrér Googles andre tjenester

Blandt de mest centrale nyheder er udvidelsen Bard Extensions, som i første omgang kun er tilgængelig på engelsk. Gennem Extensions kan Bard nu hente og samle information på tværs af andre Google-apps og tjenester som fx YouTube, Maps, Flights og Hotels.

Med integrationen af Googles tjenester kan man eksempelvis få Bard til at foreslå en personlig rejseplan, vise forslag til flyafgange og hoteller i realtid, give videotips til seværdigheder eller få rutevejledning til lufthavnen i Maps – alt sammen samlet i én samtaletråd.

Derudover kan Bard fremover hente nyttig information fra Gmail, Docs, Drive - eksempelvis for at opsummere dine mails eller dokumenter. Funktionen er opt-in, og ens personlige data bliver ikke brugt til at træne Bard eller målrette annoncer.

Bard får hjælp fra Search

Fremover bliver det også lettere at faktatjekke Bards svar gennem integration med Googles søgemaskine. Fra i dag kan man på engelsksprogede søgninger finde knappen ”Google it” (Googles logo) under samtalesvar fra Bard. Når en paragraf kan dobbelttjekkes i Search, vil paragraffer blive fremhævet, og brugeren får mulighed for at klikke sig videre for at læse mere og selv vurdere kildernes troværdighed.

De henvisninger, du finder via Google-it-funktionen er ikke nødvendigvis de samme kilder, som Bard har brugt som afsæt for sit svar, men er en ekstra sikkerhedsforanstaltning til at validere information fra dine Bard-samtaler.

Engelsksprogede features kommer til Danmark

Efter grundige test og evaluering blandt engelsksprogede brugere er Google nu klar til at udrulle en række eksisterende funktioner i Bard til 40 nye lande og sprog, herunder til Danmark og på dansk. Det gælder blandt andet muligheden for at uploade billeder med Google Lens, inkludere billeder fra Search i Bards svar og tilpasse tonen og stilen i samtaler med Bard til forskellige samtalesituationer.

Alle opdateringer er tilgængelige fra i dag – nogle i Danmark, andre i første omgang kun på engelsk i tråd med Googles tilgang til udvikling og brug af AI.