Frisk start på året: Google lancerer mintgrøn telefon og nye AI-features til PixelDe nyeste smartphones fra Google kommer nu i en frisk, mintgrøn farve. Samtidig lander årets første ’feature drop’ til Pixel, der byder på endnu flere smarte og hjælpsomme AI-funktioner til hverdagsbrug.

Google tilbyder en ”frisk” start på året til alle Pixel-fans, der nu kan få fingrene i mintgrønne versioner af de anmelderroste telefoner Pixel 8 og Pixel 8 Pro, som Google lancerede i efteråret.

Pixel 8 og topmodellen 8 Pro kommer begge med den nyeste og hurtigste ML-drevne processor, Tensor G3, samt et 50 megapixel-kamera, der byder på flere AI-drevne værktøjer og redigeringsmuligheder. Fx ‘Magic Audio Eraser’, der fjerner forstyrrende baggrundslyde fra videoer, og ‘Magic Editor’, der via generativ AI gør det muligt at justere på fx elementers placering og ændre motivets størrelse eller baggrunden.

Samtidig annoncerer Google årets første ’feature drop’, der startende fra i dag og hen over de kommende uger bliver udrullet til udvalgte Pixel-enheder. Også her spiller AI hovedrollen i form af en række hjælpsomme værktøjer til hverdagsbrug.

Her er de vigtigste nye Pixel-funktioner:

Søg med pegefingeren: Med ‘Circle to Search’ søger man ganske enkelt på skærmens indhold med fingeren - fx ved at sætte en cirkel om et objekt, strege eller skrible. Funktionen aktiveres som et ekstra lag på skærmen, så du ikke behøver at skifte app for at finde svar. Ser du fx et par flotte støvler på et Instagram-billede, og vil du vide, hvor man kan købe dem, eller skal du blot hurtigt finde adressen på en café – så er Circle to Search din genvej til viden.

Circle to Search ruller ud fra og med i dag og er senest 31. januar tilgængelig på dansk og i Danmark på Pixel 8, Pixel 8 Pro samt den nye Samsung Galaxy S24-serie.

Lav dine egne Photomojis: Mangler du en emoji til at udtrykke præcist, hvordan du har det? Så lav en Photomoji med udgangspunkt i dine egne billeder – fx et billede af din hund eller dit eget ansigt med en passende grimasse. Dine kreationer bliver gemt, så du kan bruge dem senere og evt. gøre dem tilgængelige for dine venner i gruppechats.

Photomoji-funktionen bliver tilgængelig på alle Pixel-telefoner fra 3a og opefter.

Leg med tonefald i Magic Compose: Ved hjælp af Googles generative AI-teknologi kan ‘Magic Compose’ udforme forslag til svar på dine beskeder – i forskellige tonaliteter, så du frit kan vælge den stil, der passer bedst til formålet.

Magic Compose bliver i første omgang tilgængelig på Pixel 8 Pro på engelsk i Danmark.

Del filer og billeder hurtigere: Med ‘Quick Share’ (tidligere ‘Nearby Share’) kan du nu dele billeder, filer og tekst hurtigt fra din Pixel-telefon til andre kompatible devices inden for Android, Chromebook og Windows-økosystemerne. Klik på Quick Share-ikonet for at finde listen over tilgængelige enheder i nærheden, og del dit indhold – også selvom du er offline.

Funktionen bliver tilgængelig på enheder med Android 6 og opefter, Chrome OS version 91 og opefter samt 64-bit versionen af Windows 10 og opefter.

Få notifikationer, når du skifter mellem lydkilder på Pixel Buds Pro: Dine Pixel Buds Pro forbinder automatisk med dine tilkoblede devices, når du er i nærheden, så du ikke behøver at skifte manuelt. Nu kan du også få hjælpsomme notifikationer om, hvilken lydkilde dine Buds skifter til - samt muligheden for let at afværge skiftet, hvis det alligevel ikke var det, du ville.

Funktionen er tilgængelig på Pixel Watch, Pixel Watch 2, Pixel Tablet og alle Pixel-telefoner fra 5a og opefter.