Bard bliver til Gemini - og udvides med nye mulighederGoogle tager endnu et skridt i AI-satsningen med en række nyheder, der blandt andet inkluderer en strømlining af navne, en ny betalingsversion og inden længe også en chatbot som mobil-app.

Siden Googles chatbot Bard blev lanceret sidste år, har brugerne i stadig stigende grad brugt den til alt lige fra at forberede jobinterviews og brainstorme ideer til at søge kostvejledning og lektiehjælp.


Tidligere på måneden kunne Google annoncere, at chatbotten nu kører på Googles opgraderede sprogmodel, Gemini Pro. Netop denne familie af sprogmodeller har givet helt nye muligheder inden for AI, og derfor tager Google nu det næste skridt: Bard bliver slet og ret til Gemini, som i denne version forbliver gratis for brugerne.


Det sker i forbindelse med en række nyheder og opgraderinger inden for Googles generative AI. Blandt andet bliver Gemini Advanced - en betalingsversion af chatbotten, som kører på Googles allermest avancerede sprogmodel, Gemini Ultra - tilgængelig i Danmark og resten af verden fra i dag, til at begynde med kun på engelsk.


Denne version går skridtet videre end andre chatbots og kan bl.a. hjælpe med større kreative projekter, løse avanceret kodning, føre diskussioner - og sågar være en personlig tutor, som giver step-by-step instruktioner. Den vil inden længe også give mulighed for at sammensmelte lyd, billede, video osv. og have fangarme ud i resten af Googles AI-univers. Gemini Advanced (på engelsk) koster 169 kroner om måneden med en gratis prøveperiode på to måneder.


Samtidig annoncerer Google, at Gemini bliver tilgængelig på mobiltelefoner, både Android og iOS, så brugere fremover kan få adgang til Gemini direkte fra lommen. App’en kommer dog ikke til Europa i første omgang, men planen er en snarlig udrulning til flere lande.


Foruden chatbotten bliver Gemini gradvist indrullet i en lang række Google-produkter - både hardware såsom Pixel-telefonerne og i løbet af de kommende uger også programmer som Gmail, Docs, Slides, Sheets og Meet.


Prøv Gemini her.