Hidtil største opgradering: Nu kommer Bard med Gemini Pro til DanmarkGoogles chatbot Bard bliver nu endnu bedre til at forstå, opsummere og løse kreative opgaver på dansk. Opgraderingen er et resultat af integrationen med Googles seneste sprogmodel, Gemini. Samtidig bliver det nu lettere at faktatjekke Bards svar.

I december lancerede Google sin seneste og mest avancerede sprogmodel, Gemini, som siden er blevet integreret i en række Google-produkter, inklusiv chatbotten Bard på engelsk. Nu er turen kommet til Danmark: I løbet af i dag og i morgen vil Bard på dansk overgå til at køre på Gemini Pro som led i en udrulning til hele verden.

Bard med Gemini Pro er bedre end sin forgænger til at forstå, opsummere, ræsonnere, kode og planlægge - og på den måde levere hurtigere og mere fyldestgørende svar på kreative og komplekse spørgsmål.

”Det er Googles vision, at kunstig intelligens skal være en hjælpsom makker i hverdagen for alle. Og lanceringen af Bard med Gemini Pro er et vigtigt skridt i den retning, fordi det gør Bard til en mere livlig og intuitiv samtalepartner. Vi håber, at brugerne vil tage det til sig og eksperimentere med det på kreative og produktive måder,” siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Bard er fortsat bedst egnet til at løse dybere, mere komplekse opgaver, mens simple, faktuelle spørgsmål bedst løses med en traditionel Google-søgning. Så i stedet for at spørge Bard om hvem X person er (det klarer Wikipedia), kan man eksempelvis bede Bard:

  • Forklare letforståeligt, hvad Keto-diæten går ud på
  • Give et historisk overblik over opdagelsestiden
  • Lave en 3-dages rejseplan til Seoul
  • Designe en intensiv 12-ugers plan for at lære italiensk eller
  • Forklare trinvist, hvordan selvkørende biler fungerer

Faktatjek Bards svar

Sideløbende med overgangen til Gemini Pro bliver det også lettere at dobbelttjekke Bards svar. Funktionen ‘Google it’ bliver nu også tilgængelig i Bard på dansk. Når du klikker på ’G’-ikonet i en samtale, vil Bard undersøge, om der er kilder på nettet, der kan bekræfte det svar, den har givet dig - og selv fremhæve de paragraffer, hvor dette dobbelttjek kunne være relevant.

Kigger man ud over Danmarks grænser kommer en ny og markant feature til Bard i form af Googles seneste teknologi til billedgenerering, Imagen 2. Med Imagen 2 kan man generere billeder baseret på enkle tekstbeskrivelser og på den måde bringe kreative idéer til live på få sekunder. Denne funktion kommer i første omgang kun på engelsk og ikke i EU - men med planer om snarlig udrulning til flere lande og sprog, herunder Danmark.

Det opgraderede Bard ruller ud over de næste 48 timer og kan prøves på bard.google.com. Læs mere her