Gmail, Maps og YouTube: Populære Google-tjenester integreres i chatbotten Gemini
Fremover kan Googles chatbot Gemini hjælpe dig med at planlægge, opsummere og holde styr på mails og andet indhold i dine øvrige Google-apps som fx Gmail, Docs, YouTube, Maps, Hotels og Flights.

Googles chatbot, Gemini, får i dag en markant opdatering, der gør den i stand til at tale direkte sammen med en række af de tjenester, som danskerne bruger allermest.

Hvis man eksempelvis planlægger en ferie til Mallorca, kan man bede Gemini om at finde en bestemt korrespondance om turen i sin Gmail-indbakke og opsummere detaljerne. Derefter kan man spørge til flyruter og hoteller til bestemte datoer, følge direkte op med at spørge til de mest oplagte vandreruter på øen - samt finde YouTube-videoer med tips til de bedste seværdigheder og aktiviteter. Alt sammen i én enkelt samtale.

I første omgang blev ovenstående funktionen udrullet på engelsk, men fra i dag bliver den tilgængelig på 40 nye sprog, herunder dansk. Der er tale om et frivilligt, aktivt tilvalg, som giver Gemini adgang til at hente informationer fra øvrige Google-apps, bl.a. med personligt indhold.

“Vi udvikler hele tiden Gemini, så den hjælper brugerne med at blive mere kreative og produktive og på den måde spare tid i hverdagen. Når den kan tale direkte sammen med andre apps, bliver det lettere at finde og overskue information. På den måde drager chatbotten nytte af en langt større del af Googles økosystem”, siger Googles danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde.

Som et ekstra led i sammensmeltningen mellem tjenester lanceres også en endnu nemmere måde at søge i Gemini på. Fremover kan man få adgang direkte fra sin Chrome-browser ved blot at skrive @gemini efterfulgt af sin prompt i Chrome-adresselinjen. Det gælder i første omgang på desktop og ikke mobil og ruller ud i løbet af den kommende uge.

Uden for Danmarks grænser udvider Google i dag antallet af tilgængelige sprog i Gemini-appen til mobilen. I Danmark er Gemini fortsat ikke lanceret i denne app-version, men der er planer om snarlig udrulning til flere lande og sprog.

7 idéer til, hvordan du kan bruge Gemini Udvidelser

  • Maps: I din prompt kan du fx bede om hjælp til at komme fra A til B eller tips til at finde naturoplevelser. Fx “jeg planlægger en tur til Mallorca, kan du fortælle mig, hvor de bedste vandreruter er?

  • YouTube: I din prompt kan du fx bede om hjælp til at finde videoer om specifikke emner, anmeldelser eller gør-det-selv-tutorials. Fx “jeg overvejer at købe enten en Bugaboo eller Emmaljunga barnevogn. Kan du finde anmeldelsesvideoer, der sammenligner de to?”

  • Browser: I din prompt kan du fx bede om hjælp til at sammenfatte information fra en hjemmeside eller finde informationer om specifikke nøgleord. Fx “står der noget om bivirkninger ved X på denne hjemmeside [indsæt link]? List bivikningerne op i en overskuelig punktopstilling”.

  • Flights: I din prompt kan du specificere fx klasse, datoer, antal mellemlandinger, budget etc. Fx “find et fly fra København til Paris for to voksne og to børn med afgang den 10. oktober og hjemrejse den 11. december. Mit budget er 4.000 kroner.”

  • Hotels: I din prompt kan du fx angive standard, antal personer, budget og bede om specifikke faciliteter som fx adgang til pool og fitness. Fx “find et hotel til mig i London, der har en spa og koster under 1.500 kr. pr. nat.”

  • Gmail: I din prompt kan du fx bede om hjælp til at opsummere og hente mails. Fx “opsummér mine ulæste e-mails fra i dag” eller “find mine seneste hotelreservationer i Gmail, og sæt dem i en tabel med tid, sted og reservationsnummer.”

  • Docs: I din prompt kan du fx bede om hjælp til at finde og opsummere dokumenter. Fx “find rapporten kaldet XX i mit Google Drev, og opsummér den for mig i maks 10 punkter.”