Prisvenlig telefon spækket med AI: Google lancerer Pixel 8aGoogle lancerer i dag Pixel 8a, som byder på innovative AI-løsninger som fx intelligente kamerafunktioner og nye produktivitetsværktøjer.

I efteråret introducerede Google to nye AI-spækkede telefoner på markedet, Pixel 8 og Pixel 8 Pro. I dag kommer lillebror til verden: Den mere prisvenlige Pixel 8a, som giver forbrugere mulighed for at opgradere hverdagen med de mest brugte AI-løsninger.

”AI er på kort tid blevet en uundværlig makker i hverdagen for rigtig mange mennesker, og vi arbejder konstant på at gøre værktøjerne endnu mere tilgængelige, så flest mulige kan drage nytte af dem. Derfor lancerer vi nu en billigere model af vores bedste smartphone, der tilbyder mange af de samme oplevelser og smarte funktioner til en lavere pris,” siger Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef for Google i Danmark.

Ligesom sine større søskende er Pixel 8a udstyret med flere af Googles anmelderroste AI-kamerafunktioner. Blandt andet ‘Audio Magic Eraser’, der fjerner forstyrrende baggrundslyde i videoer, ’Magic Editor’, der kan ændre på blandt andet størrelse og placering af objekter i billedet, og ‘Best Take’, der gør det muligt at justere ansigter på et gruppebillede, så alle tager sig bedst muligt ud.

Med Googles AI-redskaber i lommen kan du også effektivisere din hverdag på flere parametre. Prøv blandt andet søgefunktionen ‘Circle to Search’, hvor du blot ved at tegne en cirkel omkring fx et billede, adresse eller video kan søge på det, du ser - helt uden at skifte app undervejs. Eller brug funktionen ‘Immersive View’ i Maps for en mere detaljeret rejseplanlægning, der fx hjælper dig med at undgå køen til turistattraktioner.

Dertil kommer Googles nyeste og hurtigste ML-drevne processor, Tensor G3, samt et 64-megapixel bagsidekamera, et 13-megapixel ultravidvinkel-kamera og et 13-megapixel frontkamera.

Foruden de mange nye AI-funktioner er lysstyrken på displayet også blevet hævet med 40 procent sammenlignet med forgængeren, Pixel 7a, og opdateringshastigheden hævet fra 90 til 120 Hz. Også indpakningen har fået et løft med matteret overflade, en poleret aluminiumsramme samt en IP67-certificering, der garanterer høj beskyttelse mod både væske og støv.

Pixel 8a kommer i fire farver: Aloe (begrænset oplag), Bay, Obsidian og Porcelain.

Læs mere om Pixel 8a på bloggen her.

Priser og tilgængelighed

Pixel 8a kommer på hylderne den 14. maj 2024.

  • Pixel 8a 128GB: 4.299 DKK
  • Pixel 8a 256GB: 4.799 DKK