Laserteknologi i undervisningen: Google giver støtte til nye, innovative projekter i Fredericia



Tre lokale projekter i Fredericia og et i Kolding modtager økonomisk støtte fra Google. Foruden nye, digitale muligheder i folkeskolerne er der også hjælp til et musikprojekt for demensramte og et digitalt læringsprojekt i Naturpark Lillebælt.

Google afslører i dag, hvilke organisationer i Fredericia og omegn som modtager økonomisk støtte til konkrete projekter, der skal udvikle lokalområdet. 

I denne omgang får fire lokalprojekter en håndsrækning gennem legatpuljen Datacenter Community Grants. Det største af legaterne går til Fredericia Kommune til indkøb af såkaldte lasercuttere, der kan udvikle prototyper - lidt i stil med 3D-printere - hvilket skal foregå i Maker-miljøerne på størstedelen af byens folkeskoler. Derudover går legaterne til Demensfællesskabet Lillebælt, Naturpark Lillebælt og Forældreforeningen ved Eltang Skole og Børnehave i Kolding.

“Det ligger os meget på sinde at bidrage til at udvikle lokalsamfundet omkring Fredericia, og heldigvis har vi modtaget rigtig mange ansøgninger fra spændende initiativer med et digitalt snit. Det er fantastisk at se så meget innovativ nytænktning ude på eksempelvis folkeskolerne, og vi glæder os over at kunne give et yderligere rygstød,” siger Googles politiske chef for datacentre i Norden, Niels Martin Andersen.

Teknologisk undervisning, musikterapi og digitale læringsoplevelser

Fra årets legatpulje får Fredericia Kommune knap én million kroner til indkøb af såkaldte lasercuttere til Maker-miljøer på skolerne. Miljøerne spiller en nøglerolle i at undervise i design og teknologiforståelse, og lasercuttere er en af de teknologier, som er bedst til at pirre elevernes interesse og engagement i både de kreative og de naturvidenskabelige fag. 

Med lasercutteren får eleverne succesoplevelser med en avanceret digital teknologi. De vil kunne udforske og eksperimentere med bl.a. designprocesser og materialer - og har mulighed for hurtigt at omdanne deres digitale designs til fysiske prototyper. Det styrker deres tro på egne evner i en bred forstand.

”Vi ønsker, at alle elever i Fredericia Kommune er med på A-holdet, når det kommer til at mestre og forstå de nyeste teknologier. Så vi er naturligvis utrolig glade for, at Google ser potentialet i den store indsats, vores skoler gør på dette område, og at Google har valgt at støtte os i at skabe endnu bedre vilkår for vores elever, så de kan opnå de nødvendige kompetencer til fremtiden,” siger Ole Steen Hansen, formand for Børne- og skoleudvalget i Fredericia Kommune.

Derudover modtager Forældreforeningen ved Eltang Skole og Børnehave ca. 300.000 kroner til etableringen af et Maker-miljø på Eltang Skole. Støtten går blandt andet til indkøb af 3D-printere, computere til programmering og software til at lære programmering.

Naturpark Lillebælt modtager 300.000 kroner til et såkaldt Augmented Reality-projekt, hvor lokale skoler og børn i øvrigt kan lære om dyre- og plantelivet i Lillebælt, særligt med fokus på marinbiologi og naturbevarelse. 

Endelig får Demensfællesskabet Lillebælt 200.000 kroner til et digitalt projekt med fokus på musikterapi til demensramte. 

Det er femte år i træk, at Google uddeler legater i Fredericia og omegn.